На 25 училища съм разрешил обучение в електронна среда. В следващите

...
На 25 училища съм разрешил обучение в електронна среда. В следващите
Коментари Харесай

Обмислят разредено присъствие на учениците от 8 до 12 клас

" На 25 учебни заведения съм разрешил образование в електронна среда. В следващите дни с министъра на опазването на здравето ще дадем инструкции към учебните заведения. И сега получавам оферти за прекосяване към онлайн образование на прогимназиален стадий. Като авариен вид се разисква разредено наличие в учебните заведения на учениците от 8 до 12 клас, само че не е желателно мярката да се употребява в прогимназиален стадий, а в началния стадий мярката ще се ползва в краен случай. " Това съобщи в ефира на министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му мярката би работила локално според изискванията в другите учебни заведения.

" Най-късно при започване на идната седмица ще вземем решение за след 11 ноември. Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места, всяко учебно заведение има прагови стойности за прекосяване онлайн - 20% от учениците с грипоподобни признаци. Целта ни е оптимално наличие ", сподели още министър Вълчев. Той разяснява, че не е вероятен ефикасен учебен развой с непрекъснато носене на маска в час. 

По думите му, детските градини ще продължат да работят, защото те са последни в логаритъма на затваряне на просветителните институции.

" Близо 650 са инфектираните преподаватели в учебните заведения и детските градини. Има нараснал дял на учителите, които са подали молба за отпуск. Има проблем със заместването на учителите ", добави министърът на образованието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР